Bekijk hier alle sprekers van

de afgelopen editie.

 
Programma_BG-04.png
ineke kooistra.jpg

Ineke Kooistra

Ineke is sinds januari 2013 CEO van YoungCapital. Dit recruitmentbedrijf is in 2000 opgericht door de toenmalige studenten Bram Bosveld, Hugo de Koning en Rogier Thewessen. Daar werkt ze nog nauw mee samen, maar de dagelijkse leiding ligt in haar handen. Zij heeft de recruitment markt de afgelopen jaren behoorlijk op de kop gezet door tegen de stroom in te ondernemen en daardoor jaar op jaar meer dan 50% autonoom te groeien.

Wat kun je verwachten?
Ineke vertelt je meer over het belang van vrouwen én vrouwelijk leiderschap in het bedrijfsleven. Vrouwen zijn binnen YoungCapital en het management namelijk volop vertegenwoordigd. Ambitie, drive, growth mindset, interesse in anderen, (snel) keuzes durven maken behoren minimaal tot de kenmerken die leiders volgens Ineke nodig hebben om in de board plaats te nemen. Ze vertelt je alles over vrouwelijk leiderschap en deelt hoe het is om te horen bij de top van het bedrijfsleven. Waar loopt ze tegen aan? En wat zijn haar learnings? Je hoort het van deze female leader.

Over YoungCapital
Bij YoungCapital werken 1300 interne collega’s en 25.000 kandidaten. In 2019 verwacht YoungCapital een minimale omzet te realiseren van 560 miljoen met haar verschillende labels in Europa waaronder de nieuwe opleidingstak YoungCapital NEXT.

Nadia_Moussaid_Talentkitchen_Hashtag_Workmode_Self_Made_Summit_Event_Ondernemen_Vrouwen_2019.png

Nadia Moussaid

Nadia Moussaid is antropoloog, journalist en programmamaker. Eerder dit jaar stapte ze van de NTR – waar ze het discussieprogramma De Nieuwe Maan presenteerde – over naar KRO-NCRV (Brandpunt +). Nadia beperkt haar televisiewerk niet alleen tot presenteren, in 2015 maakte ze voor de KRO-NCRV de aangrijpende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv.

Wat kun je verwachten?
Tijdens The Self-Made Summit gaat Nadia in gesprek met Emilie Sobels. In een on-stage interview bespreken ze welke rol vrouwelijk leiderschap in de huidige maatschappij een rol speelt en wat Emilie met The Self-Made Summit wil bereiken.

Rixt_Herklots_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Hila Noorzai

Als klein meisje had Hila al de droom om ooit in de media te werken. Toen ze 18 jaar werd besloot ze naar Amsterdam te vertrekken om hier haar dromen als programmamaker na te jagen. Al snel kwam zij terecht bij 3LAB van de NPO waar zij het programma Sugarfree ontwikkelde en presenteerde. In 2016 maakte Hila de overstap om radio te gaan maken bij Qmusic. Hier begon zij in de nacht en al snel kreeg ze een eigen show in het weekend. Sinds 2017 maakt Hila radio met haar radio-wederhelft Joost Swinkels. Samen zijn zij te horen in het weekend. Naast haar radiocarriere maakt Hila ook online content. In de serie Hila wil winnen gaat ze de strijd aan met zichzelf om zoveel mogelijk te kunnen... Winnen. Tijdens de Summit is Hila onze Razende Reporter en checkt ze of de vrouwelijke ondernemers wel goed verzekerd zijn.

Emmelie_Zipson_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_2019_Event_Female_Business_Ondernemen_2019.png

Emmelie Zipson

Emmelie is een veelgevraagd dagvoorzitter, presentator en voice-over. En dat begrijpen we wel. Ze is namelijk bevlogen, energiek en sprankelend. Precies wat we nodig hebben in de live-studio van Stream My Event. Op 7 maart interviewt ze hier sprekers en partners van The Self-Made Summit.

Aranka_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_2019_Event_Female_Business_Ondernemen_2019.png

Aranka van der Voorden

Aranka van der Voorden is ondernemer en businesscoach en ze houdt ervan om nieuwe bedrijven opzetten. Je kent haar misschien als oprichter van het succesvolle Fitgirlcode. Of als founder van sportkledinglijn Jogha. Óf misschien wel van haar derde eigen project: businessblog Pretty Ambitious. Met Pretty Ambitious helpt ze ondernemers om te starten met een eigen online business, zonder gek te worden.

Awura_Simpe_The_Self_Made_Summit_Event_Hashtag_Workmode_Event_ondernemen_Vrouwen.png

Awura Simpe

Awura rolde na haar master Privaatrecht en Intellectueel Eigendomsrecht de advocatuur in. Tijdens haar periode als advocaat dacht ze veel na over de toekomst die ze voor zichzelf wilde. En die lag niet in de advocatuur. Het waren haar vriendinnen die haar tot inzicht brachten: het begon Awura namelijk op te vallen dat na iedere samenkomst met haar vriendinnen, ze er iedere keer steeds gemotiveerder, krachtiger uitkwamen. Klaar om de volgende stap te nemen in hun persoonlijke journey. Daar wilde ze iets mee doen! En dat kreeg vorm in the Creative Women Collective. Het doel van CWC is om creatieve vrouwen te helpen aan kennis, tools en uitbreiding van hun netwerk en om zowel online als offline hun creatieve krachten te versterken.

Wat kun je verwachten?
In haar talk vertelt ze meer over haar keuze om haar corporate baan achter zich te laten en voor het creatieve pad te kiezen. Wat was haar plan van aanpak? En heeft alles positief uitgepakt? Ze deelt haar (praktische) tips op basis van wat ze nu - 2,5 jaar later - weet. Je vertrekt met handvatten voor het strategisch aanpakken van een carrièreswitch. In het bijzonder over het maken van een switch naar een op het eerste gezicht, contrasterende wereld. Dus hoe ga je van droom naar plan? Jij weet het als je de talk van Awura bijwoont.

Over Creative Women Collective
Creative Women Collective (CWC) gelooft in zakelijke groei door persoonlijke groei. Met CWC faciliteren ze de groei van vrouwen in de creatieve sector. De focus ligt hierbij op connectie, zowel online als offline.

Charly_Van_Der_Straten_The_Self_Made_Summit_Event_Hashtag_Workmode_Event_ondernemen_Vrouwen.png

Charly van der Straten

Charly van der Straten bedacht de succesvolle oppas-app Charly Cares, waarmee ouders met één druk op hun mobiele telefoon een betrouwbare oppas kunnen regelen. Charly Cares heeft meer dan 10.000 persoonlijk gescreende Oppas Angels in hun bestand die verschillende oppasdiensten vervullen en verplicht beoordeeld worden na iedere oppasdienst. Zo kun je met een gerust hart je meest kostbare bezit bij hen achterlaten.

Wat kun je verwachten?
Drie jaar na de oprichting en een flink klanten- en teambestand verder: Charly Cares groeit nog elke maand. Op dit moment zit Charly Cares in acht steden én hebben ze de ambitie om snel verder uit te breiden naar andere landen in Noord-Europa. Vorig jaar haalde Charly met een crowdfunding campagne € 600k op om naar Londen uit te breiden. Maar hoe start je een onderneming? En hoe zorg je ervoor dat je bedrijf kan groeien? In deze talk deelt Charly haar ondernemersverhaal. Dit verhaal zal je overtuigen dat zo hard groeien een kwestie is van doen. En na afloop weet je precies hóe je dat dan kunt doen. Van mislukte studies tot succesvolle investeringen - it’s all part of the bumpy startup road. Leer van haar learnings en neem een beetje van haar tomeloze energie mee om jouw eigen onderneming te starten.

Over Charly Cares
Charly Cares is een oppasservice die ouders in contact brengt met betrouwbare babysitters. Alles gaat via de Charly Cares Oppas App: je zoekt een oppas, een angel. De Angels maken op de app hun beschikbaarheid, oppaservaring en uurtarief kenbaar en ouders kunnen zien welke oppas tijd heeft en bij hen past. De app wordt ook gebruikt om een afspraak vast te leggen, de oppasduur bij te houden en de betaling te doen. En eigenlijk doen ze hiermee iets heel unieks: ouders laat niet zomaar hun kind achter bij een wildvreemde.  

Berna_Toprak_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Berna Toprak

Berna is expert op het gebied van gender, etniciteit en beeldvorming. Ze is woordvoerder, programmamaker en Researcher bij WOMEN Inc. Zij zetten zich in voor een maatschappij waarin het voor je kansen niet meer uitmaakt of je als meisje of jongen geboren wordt. In Nederland is dit namelijk nog wel het geval: vrouwen zorgen nog altijd 1,5 keer vaker dan mannen, ze verdienen minder geld dan mannen én ze hebben minder gelijke kansen op gezondheid dan mannen.

Wat kun je verwachten?
We hebben ze allemaal. Bewuste en onbewuste vooroordelen over vrouwen en mannen. Of ze nou zwart of wit, jong of oud, homo- of heteroseksueel zijn. In de workshop (Un)stereotype leer je hoe je deze vooroordelen bij jezelf kunt herkennen én welke rol jij als creatieveling kunt spelen om dit te doorbreken.

Eleonore_Säll_Self_Made_Summit.png

Eleonore Säll

Eleonore Säll is Global Marketing Director. Ze is verantwoordelijk voor de wereldwijde marketingstrategie en -uitvoering en houdt toezicht op marketinginitiatieven in de 70 landen waar GANT wordt verkocht.

Wat kun je verwachten?
Doe jij het liefst alles zelf? Vind je leiding geven aan een team knap lastig? Want als jij het zelf doet, gaat het toch veel sneller én weet je zeker dat het goed gebeurt. Geloof ons, delegeren kun je leren. Sterker nog, je zult wel moeten als je wilt groeien met je bedrijf of hoger op die ladder wilt klimmen. Tijdens The Self-Made Summit word jij een pro in groot denken en ontdek je wat key is bij het verdelen van taken, zodat iedereen in jouw team - hoe groot of klein ook - doet waar hij of zij goed in is.

Over GANT
GANT is het Amerikaanse lifestyle merk met Europese verfijning. Ze verkopen kleding, accessoires en woonaccessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. GANT is opgericht in 1949 en ze zijn beroemd om hun overhemden.

oefen.png

Eline Leijten

Eline Leijten richtte op 28-jarige leeftijd Plugify op: het online platform waar je in een handomdraai een artiest boekt. Waarom? Om zo de live muziekindustrie transparant en ´21e eeuw proof´ te maken.  

Wat kun je verwachten?
Eline werd in 2017 winnaar van het NK Pitchen. We kunnen dus wel stellen dat ze een ijzersterke verhalenverteller is. Tijdens The Self-Made Summit leert ze jou in 30 minuten hoe je voortaan kunt pitchen als een pro. Dus wil je je merk positioneren, funding ophalen of jouw product in de markt zetten? Leer hoe je dit kort en krachtig doet in de workshop van Eline.

Over Plugify
Plugify is een online platform waar iedereen artiesten en muzikanten kan boeken. Van coverbands, tot DJ’s en Nederlandse artiesten.

Els_Van_Der_Helm_The_Self_Made_Summit_Spreker_Hashtag_Workmode_Event_2019.png

Els van der Helm

Dr. Els van der Helm is slaapexpert, slaapconsultant én (mede-)oprichter van de slaap-app Shleep. Shleep is een slaapcoachingbedrijf dat helpt om de algemene prestaties van bedrijven te verbeteren door de slaap van hun leiders en teams te verbeteren. Want, zo zeggen ze: “To perform better as a leader, you need to sleep better”.

Wat kun je verwachten?
We weten allemaal dat slaap enorm belangrijk voor ons is. Maar waarom? Els behandelt het belang van slaap voor een organisatie, waarbij wordt benadrukt wat een bedrijf kan doen om de slaap van haar werknemers te verbeteren. Ze vertelt op een gemakkelijke manier over de wetenschap achter slaap en leert je meer over de voordelen van slaap: niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor productiviteit en invloed op leiderschapsgedrag.

Over Shleep
Shleep biedt bedrijven een digitaal coachings platform gericht op betere prestaties. Het platform helpt medewerkers om hun dagelijkse gewoontes te veranderen en zo niet alleen hun slaap te verbeteren, maar ook meer te ontspannen, gezonder te eten en drinken, meer te bewegen en te werken aan hun ochtend en avond routines.

Iris_van_Lunenburg_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Iris van Lunenburg

Iris presenteert het NTR programma ‘Iris onderzoekt’ over gemengde relaties op NPO3, schrijft een wekelijkse column in de krant Metro over nieuws, politiek en feminisme en geeft trainingen en talks over media, inclusiviteit en women empowerment. Daarnaast is ze ambassadeur van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds.

Wat kun je verwachten?
In een interview met Emmelie Zipson geeft Iris jou een razendsnelle mediatraining hoe je beeldvorming en stereotypes voor je kunt laten werken.

Tessa_Duste_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode.png

Frederique Dormaar

Van een sieradenontwerpster in New York tot een helikopter arts in Amsterdam. Voor haar werk spreekt Frederique veel vrouwen met bijzondere carrières. Het enthousiasme van deze vrouwen werkt aanstekelijk en ze leert van hun lef, veerkracht en doorzettingsvermogen. Een mooie link naar de sprekers van The Summit. Stuk voor stuk vrouwen met een eigen verhaal, self-made.

Frederique Dormaar is financieel journalist bij RTL Z. Als redacteur en presentatrice houdt zij zich onder andere bezig met het mkb. Verder bericht ze regelmatig over de voedingsindustrie. Voorheen werkte Frederique voor De Financiële Telegraaf en Elsevier. En op 7 maart? Dan is ze dagvoorzitter van The Self-Made Summit!Danique_Wiltink_Hashtag_Workmode_The_Self_Made_Summit_Event_Sprekers.png

Heleen Lameijer

Dr. Heleen Lameijer is gespecialiseerd spoedeisende hulp (SEH) arts en wetenschapper. Om de kloof tussen de medische wereld en de ‘leek’ te verkleinen is ze begonnen met het Instagram account MakeScienceWork. Hier geeft ze tips voor geneeskunde in jouw dagelijkse praktijk, vertelt ze over de menselijke kant van de geneeskunde en laat ze de schoonheid van de wetenschap zien.

Wat kun je verwachten?
De talk van Heleen zal gaan over de spannende en lastige beslissingen die ze tijdens haar werk op de SEH moet maken. Op het vlak van leven of dood. Ze gaat in op wat er gebeurde die keer dat ze niet durfde. Ze diept uit waarom ze niet durfde, welke factoren daaraan ten grondslag lagen en hoe ze deze factoren vervolgens één voor één is gaan tackelen. En deze factoren zijn niet alleen van toepassing op medische zaken, maar gelden voor alle dingen die je eigenlijk moet of wil doen, maar niet durft. Een bedrijf starten, een nieuwe baan zoeken of in je eentje een reis maken. Tijdens deze talk spoort Heleen je aan om te gaan durven doen. Om eindelijk die stap te maken. Het angst voor het nieuwe zal vervagen en je krijgt handvatten om de rest van de angst te lijf te gaan. Het is een ode aan lef.

Joanny_Lijbers_Hashtag_Workmode_The_Self_Made_Summit_Event_Sprekers.png

Joanny Lijbers

Marketing Director Personal Care Unilever Benelux
Merken- en marketingvrouw in hart en nieren. Dat is Joanny Lijbers. Ze is sinds 2010 werkzaam bij Unilever. Eerst als brand manager en marketing manager voor merken als Hallmark, Boursin en Andrélon. Nu is ze verantwoordelijk voor álle Beauty & Personal Care-merken van Unilever in de Benelux, zoals Dove, Axe en Zwitsal. Handig om voor zo’n babymerk te werken, met een klein meisje en twee jongens die thuis rondrennen. Als marketingdirecteur combineert Joanny haar zakelijke gevoel met de verandering en focus op duurzaamheid #smallactsoflove. Ze lanceerde vorig jaar een nieuw merk voor Unilever 'Love Beauty and Planet' en werd lid van de SIRE-commissie.

Wat kun je verwachten?
We kennen vast allemaal de Golden Circle van Simon Sinek. Deze methode en de simpel ogende woorden ‘Why’, ‘How’ en ‘What’ verklaren waarom sommige leiders, ondernemers en organisaties in staat zijn om te inspireren en andere niet. Vaak weet je wat (what) je doet. Je verkoopt een product of dienst of je bent verantwoordelijk voor een deel van de bedrijfsvoering. Moeilijker is om te vertellen hoe (how) je dat doet: wat zijn jouw USP’s? Wat maakt jou, de organisatie waar je voor werkt of het product dat je verkoopt anders dan het andere aanbod? Nog maar heel weinig mensen of bedrijven weten waarom (why) ze doen wat ze doen. En dat is precies waar Joanny het over gaat hebben. Hoe bepaal je jouw doel (purpose)? En hoe zet je dit centraal in alles wat je doet? Ze deelt haar lessons en failures uit haar carrière met jou.

Jij hebt jouw Golden Circle ongetwijfeld al volledig uitgedacht. Maar het scherp hebben én houden van je purpose is de uitdaging, want zo blijf je relevant. Of zoals Joanny het zegt: make changes, but with small steps. Find your purpose.

Over Unilever
Unilever kennen we allemaal. Ze zijn dé grote speler op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten. Iedere dag gebruiken 2,5 miljard mensen Unilever-producten.

Kathleen_Oerlemans_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Kathleen Oerlemans

Kathleen Oerlemans is Business Booster en wordt ook wel de groeicoach voor ondernemend Nederland genoemd. Ze is Scale-up Coach, trusted advisor en mediator voor ondernemers met groeiambitie. Tevens is Kathleen co-auteur van Babe, you got this - Het Werkboek. In het verleden heeft Kathleen veel bedrijven efficiënter laten werken en als 1e vrouwelijke directeur binnen het betreffende concern heeft ze het badkamer accessoire merk Haceka in 4 jaar tijd laten groeien van 22 mio naar 33 mio omzet. Al haar ervaring, passie voor groei & ambitie deelt ze nu met ondernemend Nederland. Jaarlijks begeleidt zij vele groeibedrijven om met focus & structuur op gezond manier op te schalen.

Wat kan je verwachten?
Wil je niet alleen dromen maar je ambitie ook werkelijk waar maken? Wil je weten hoe je jouw business op schaalt naar een multiple of wil je met een miljoen omzet groeien? Kom dan naar de workshop van Kathleen en maak samen een rock solid plan! Leer groot te denken en maak een unstoppable strategie voor jouw ambitie. Met het Scale Your Business plan onder je arm weet je vanaf 7 maart precies wat je wel en wat je niet moet doen om dichter bij je doel te komen. Passion, focus, massive action. This is where dreams & action come together!

Lesley_The_Self_Made_Summit_Event_Hashtag_Workmode_Event_ondernemen_Vrouwen.png

Lesley Flohil

Lesley Flohil is Business Developer op het gebied van Digitalisation. Samen met haar team is Lesley verantwoordelijk voor alle zakelijke betaaloplossingen binnen ABN AMRO. Hierbij houdt zij zich bezig met zowel bestaande als nieuwe proposities, waaronder Tikkie Zakelijk. Door de snelle ontwikkelingen in het betalingsverkeer is de betaalmarkt ingrijpend veranderd. Hierdoor is Lesley samen met haar team continu opzoek naar nieuwe, innovatieve oplossingen die waarde toevoegen voor de klant. Lesley is bij ABN AMRO gestart in het Management Traineeship Marketing & Communicatie. Hiervoor heeft zij ervaring opgedaan als junior Asset & Liability management bij Van Lanschot Bankiers.

Wat kun je verwachten?
Twee jaar geleden was Lesley betrokken bij de start en uitrol van Tikkie voor bedrijven. Dit traject had veel weg van het opzetten van een start-up. In haar talk deelt ze hoe ze dit heeft ervaren aan de hand van de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI). Dit is een systematiek om de verschillen in persoonlijkheid van mensen te classificeren. Het model vergroot je kennis van gedrag, helpt communicatie te verbeteren, evenwichtige teams te bouwen en stimuleert het benutten van talenten. Super interessant dus. Want als gestructureerd persoon kan het best lastig zijn om met allemaal creatieve enthousiastelingen samen te werken. Hoe zorg je dan met je team voor het beste resultaat? Precies waar Lesley je meer over gaat vertellen. Ook deelt ze interessante facts over Tikkie en weet je na haar talk hoe je Tikkie kunt inzetten als ondernemer.

Net als de MBTI geeft de Financial DNA test van ABN AMRO inzicht in jouw profiel en voorkeursgedrag.  De profielen die uit de test komen zijn gekoppeld aan jouw gedrag ten opzichte van je financiën. Wil jij hier meer inzicht in krijgen en financieel fit worden? Ga dan naar het DNA Lab van ABN AMRO.

Over Tikkie
Tikkie is inmiddels een begrip in Nederland en in ruim 2 jaar tijd gegroeid naar meer dan 4 miljoen app downloads en 2500 zakelijke klanten. Bedrijven kunnen onder meer betaalverzoeken en -herinneringen via Tikkie versturen en zien dat ze hierdoor ook sneller betaald krijgen. 80% van de Tikkies wordt namelijk al binnen 1 dag betaald.

Sanny_Verhoeven_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Sanny Verhoeven

Sanny Verhoeven is in 2013 gestart met het feelgood platform Sanny zoekt Geluk. Ze gelooft dat je in het leven voor een groot deel zelf verantwoordelijk bent voor je geluk. Hoewel er altijd dingen zullen zijn waar we geen invloed op hebben, kun je door de juiste mindset te hebben toch tevreden zijn. Het gaat niet om je feitelijke situatie, maar hoe jij tegen jouw situatie aankijkt. Dat is wat ze zelf heeft ervaren, en wat ze graag wil delen met anderen.

Wat kun je verwachten?
Vraag jij je wel eens af hoe het kan dat het bij sommige mensen lijkt alsof ze ‘alles hebben’? Een goede functie, een rijk sociaal leven én een gezin. En dat het vanzelf lijkt te gaan? Tijdens The Summit doen Lucy en Sanny in een Fireside Chat een boekje open over geluk, schuldgevoel en balans.

Over Sanny zoekt geluk
Met haar vlogs, interviews en video’s wil Sanny je inspireren om je positiviteit, zelfverzekerdheid en bewustzijn te vergroten zodat je nu al gelukkig kan zijn met wat je hebt. Daarnaast wil ze je helpen je focus te vergroten, en stress te verminderen om zo gelukkig te leven terwijl je je eigen doelen nastreeft.

Lucy_Woesthoff_Hashtag_Workmode_The_Self_Made_Summit_Event_Sprekers.png

Lucy Woesthoff

Lucy Woesthoff is mede-eigenaar van Dromenjager, het mediabedrijf achter onder andere kindermerken Woezel & Pip en Huggy Buddha. Als Brand Director stuurt ze hiertoe dagelijks de in-house, creatieve studio aan een groot commercieel team dat de overall company strategy ten uitvoer brengt. Haar doel met Dromenjager en de bijbehorende merken is het voeden van zoveel mogelijk kinderharten en -hoofden met inspirerende, kwalitatieve content en producten die hun levens maximaal magie geven.

Wat kun je verwachten?
Vraag jij je wel eens af hoe het kan dat het bij sommige mensen lijkt alsof ze ‘alles hebben’? Een goede functie, een rijk sociaal leven én een gezin. En dat het vanzelf lijkt te gaan? Tijdens The Summit doen Lucy en Sanny in een Fireside Chat een boekje open over geluk, schuldgevoel en balans.

Over Dromenjager
Dromenjager is powered by dreams. Geluk delen is wat we binnen onze muren het liefst doen. Door de binnenwerelden van kindjes zo te laten groeien, dat ze in hun buitenwerelden bloeien. Dat doet Dromenjager onder andere door verhalen from scratch te tekenen, schrijven en te illustreren, maar ook door het gehele traject van concept tot productie en vermarkting van onze licentiehouders te begeleiden. Zo groeiden ze in het afgelopen decennium uit tot een transparante business partner op het gebied van kindercontent en -producten.

Mariah_Mansvelt_Beck_The_Self_Made_Summit_Event_Hashtag_Workmode_Event_ondernemen_Vrouwen.png

Mariah Mansvelt Beck

Mariah studeerde Social Science aan het University College Utrecht en Development Studies aan de University of Cambridge. Na te hebben gewerkt bij Artsen zonder Grenzen en als persoonlijke begeleider en yogadocent is Mansvelt Beck nu CEO en mede-oprichter van Yoni. Yoni brengt biologisch katoenen tampons, maandverband en incontinentiemateriaal op de markt. Ze vinden dat alle vrouwen het recht hebben om te weten waar hun meest intieme producten van gemaakt zijn. Anders dan andere merken geven zij hun ingrediënten bloot op het doosje en praten ze zonder schaamrood over menstruatie, incontinentie en vagina’s.

Wat kun je verwachten?
Mariah gaat op de Summit in gesprek met Rixt Herklots (Operationeel Directeur van TheNextWomen; het internationale netwerk voor vrouwelijke ondernemers en investeerders) over het ophalen van financiering.

Milou_Turpijn_The_Self_Made_Summit_Event_Hashtag_Workmode_Event_ondernemen_Vrouwen.png

Milou Turpijn

Na jaren werkzaam te zijn geweest bij ING, besloot Milou haar hart te volgen en het roer compleet om te gooien. Ze wilde zich niet meer bezighouden met financiën. Ze wilde vrouwen inspireren en schrijven. Die switch eindigde uiteindelijk in een baan als hoofdredacteur bij Women’s Health.

Wat kun je van haar verwachten?
Een succesvolle carrière, dat willen we allemaal. Maar hoe realiseer je dat: wat moet je wel doen en wat juist niet? En hoe geloof je in jezelf? Milou helpt jou in vier stappen en door middel van praktische tips en oefeningen om een succesvolle carrière te krijgen. Een tipje van de sluier? “I’m going to succeed because I’m crazy enough to think I can.” En dat kunnen wij alleen maar beamen: Let’s go crazy!Nancy_Poleon_Hashtag_Workmode_The_Self_Made_Summit_Event_Sprekers.png

Nancy Poleon

Nancy werkte jarenlang als marketingmanager van BMG in Londen en hielp muzikanten als Britney Spears, Alicia Keys, Pink en Prince (to name a few...) het podium op. Ze leerde van deze vrouwelijke topartiesten hoe ongelooflijk belangrijk zichtbaarheid is. Nu is ze terug in Nederland en helpt ze ambitieuze vrouwen een nieuwe stap in hun carrière te zetten. In 2014 richtte ze BrandedU op, een personal branding programma voor vrouwen.

Wat kun je van haar verwachten?
Binnen haar bedrijf staat de vraag 'Hoe maak je een succesvol merk van jezelf?' centraal. Tijdens haar talk zal ze deze vraag beantwoorden. Want, waar wil jij om bekend staan? Wat vind jij belangrijk en wat wil je zichtbaar maken? Het is altijd goed om na te denken over je reputatie en hoe je gezien wordt. Hoe mensen jou zien kan ervoor zorgen dat je een nieuwe klant krijgt. Maar, het kan ook zorgen dat je sneller je doelen bereikt voor een bepaald project. Je kunt er niet omheen: iedereen heeft een personal brand. Of je het nou wil of niet. Dus klopt het beeld wat mensen van je hebben met het beeld dat jij wilt uitzenden? Nancy Poleon legt in 10 stappen uit hoe een sterk Personal Brand jou vooruit brengt in je carrière. Want zeg nou zelf, je wilt toch niet dat je harde werk onopgemerkt blijft?

Orfirah_The_Self_made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_2019.png

Orfirah Hogeman

Orfirah (30 jaar) startte haar carrière bij Nestlé in het traineeprogramma. Na hier verschillende commerciële rollen te hebben vervuld ging ze aan de slag bij Danone Nutricia ELN als Category & Channel Development Manager. Recent maakte ze de stap naar Business Developer bij social enterprise QM intelligence. Over het organiseren van haar fulltime baan en privéleven voelde ze zich altijd wel in control. Toen ze in 4 jaar tijd drie kinderen kreeg, is ze hier op een nieuwe manier naar gaan kijken.

Wat kun je verwachten?
Uit nieuwsgierigheid (en noodzaak) hoe je in een veeleisende werkomgeving productief bent verdiepte Orfirah zich regelmatig in boeken over persoonlijke effectiviteit en gedragspsychologie. Genoeg inspiratie om bijvoorbeeld slim om te gaan met je e-mails en agenda. Het moederschap voegt een nieuwe dimensie toe waar nog weinig bij stil wordt gestaan in dit soort boeken. Kinderen laten zich namelijk niet plannen en zullen regelmatig de limieten van je flexibiliteit testen ;-). Hoe pas je dit aan in je systeem? Orfirah vertelt je haar persoonlijke verhaal over "jong" moeder worden en werken, en helpt jou om op een praktische manier je eigen systeem hierin te vinden.

Over QM intelligence
QM intelligence is onderdeel van stichting Questionmark. Questionmark maakt zich hard voor een race-to-the-top onder voedselbedrijven, zodat ons voedsel duurzamer en gezonder wordt.

Rixt_Herklots_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Rixt Herklots

Rixt Herklots is de Operationeel Directeur van TheNextWomen, het internationale netwerk voor vrouwelijke ondernemers en investeerders. Door middel van een membership krijgen ondernemers en investeerders toegang tot coaching sessies, investerings ochtenden, masterclasses en een eigen focus groep. Daarnaast publiceert TheNextWomen iedere twee weken een podcast met verhalen van vrouwelijke ondernemers. Zo zijn o.a. Summit-sprekers Thalita van Ogtrop, Wendy Bogers en Mariah Mansvelt Beck terug te luisteren.

Wat kun je verwachten?
Vanuit het netwerk en het eigen fonds heeft TheNextWomen veel ervaring met het investeren in vrouwelijk ondernemerschap. Inmiddels is bekend dat slechts 1.6% van het groeikapitaal in Nederland wordt geïnvesteerd in bedrijven waar een vrouw aan het roer staat. Bijzonder toch? Terwijl daarnaast ook bekend is dat bedrijven die geleid worden door vrouwen gemiddeld een hogere omzet draaien én zelfs per geïnvesteerde euro het dubbele terug genereert. Oftewel: hoe zorgen we ervoor dat meer vrouwelijke ondernemers funding ophalen? Daar leer je meer over in de talk van Rixt.

Over TheNextWomen
Door middel van het netwerk van TheNextWomen krijgen vrouwelijke ondernemers en investeerders toegang tot kennis, kapitaal en connecties: alles wat je nodig hebt om van je bedrijf een succes te maken. Met hun eigen angelfonds, bestaande uit 80 vrouwelijke investeerders, investeren zij in ondernemingen die geleid worden door tenminste 1 vrouwelijke (co-)founder.

Wendy_Bogers_The_Self_made_Summit_Hashtag_Workmode_Event_2019.png

Wendy Bogers

Wendy is de oprichter van Ligo, een online platform voor juridische diensten voor ondernemers dat groeit als een speer. Op Ligo.nl regel je in een fractie van tijd, tegen lage kosten en op een eenvoudige manier allerlei contracten en diensten. Met de toegang tot deze hoge kwaliteit juridische diensten kan elke onderneming zich beschermen tegen risico's en gebruik maken van services die je voor je bedrijf nodig hebt. Typisch zo’n dienst waarvan je denkt: waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

Wat kun je verwachten?
Als je voor jezelf begint of een eigen onderneming hebt, is het ontzettend belangrijk om juridisch alles goed te regelen. Maar toch is deze wereld ook ingewikkeld. Want wat komt er kijken bij het oprichten van een bedrijf? Hoe voorkom je aansprakelijkheden? Welke risico’s moet je afdekken? En welke juridische documenten heb je nodig? Wendy deelt in 30 minuten de belangrijkste juridische zaken die je op orde moet hebben én hoe je dit moet doen, zonder al die moeilijke termen.  

Over Ligo
Ligo schudt de traditionele juridische markt op door gebruik te maken van slimme software’. Of je nu een BV wil oprichten, je merk wil registreren of een contract of advocaat nodig hebt. Je regelt het makkelijk en snel voor een betaalbare prijs bij Ligo: de partner in legal voor ondernemers.

Nadia_Moussaid_Talentkitchen_Hashtag_Workmode_Self_Made_Summit_Event_Ondernemen_Vrouwen_2019.png

Selina Martin

Selina startte in 2014, na een carrière in het onderwijs, haar ondernemersavontuur. Ze wilde haar kennis en vaardigheden in coaching en procesbegeleiding samenvoegen met haar passie voor branding & styling. Ze ging terug naar school, liep vervolgens door naar de KvK en zo werd ALTER geboren.

Wat kun je verwachten?
In de GANT Studio zorgt Selina ervoor dat jij de outfit vindt waarmee je in je kracht staat én niemand om je heen kan. Kleding is namelijk hét communicatiemiddel om jouw woorden en daden te onderstrepen en je aantrekkingskracht te vergroten.

Over ALTER
ALTER is dé style consultancy voor de ondernemende vrouw die zichtbaar wil groeien. ALTER helpt jouw zichtbaarheid te vergroten door je true colors te showen. Dat doen ze door middel van high end 1-op-1 trajecten waarin ze je begeleiden bij het creëren van een persoonlijke stijl die jouw persoonlijke missie tot leven brengt. ALTER gelooft in 'equality on all levels', daarom willen ze dat jij gezien wordt.

Tessa_Duste_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode.png

Tessa Duste

Tessa is opgeleid tot industrieel ontwerper, een functie waarin je altijd nadenkt over hoe een product ook nog relevant kan zijn in de toekomst. Waarom? Simpelweg omdat het wel 3 tot 5 jaar kan duren voordat een product op de markt komt. En in die tijd kan er veel veranderen. Het nadenken over hoe mensen in de toekomst leven en het ontwerpen van toekomstig bestendige producten heeft ze nooit kunnen loslaten. Dit was dan ook een van de redenen om als co-founder het groen architectuur bedrijf MOSS Amsterdam en de verse kruidenservice Hrbs op te richten. Allemaal met als doel om bij te dragen aan betere leefcondities in de stad en vergroening van gebouwen. En dat is maar goed ook, want wist je dat in 2050 75% van de wereldbevolking in steden woont?

Wat kun je verwachten?
Je wordt er soms moedeloos van. Alle berichten over de verandering van het klimaat, vervuiling en ga zo maar door. En deze problemen voelen zo groot, dat je je afvraagt wat jij hier aan kunt doen. Maar wist je dat iedereen een klein stukje duurzaamheid kan toevoegen aan deze wereld? Niet alleen privé, maar ook in je werkomgeving. Tessa geeft je concrete handvatten om duurzaamheid in jouw werksituatie te verwerken. Of je nou zzp-er, ondernemer of in loondienst bent. Want iedereen kan sociaal ondernemer zijn. En hoe klein jouw bijdrage ook is, de impact kan groot zijn. Niet alleen voor de wereld, maar het kan ook net dat beetje voldoening en geluk geven dat je soms mist in je werk. In haar talk leert Tessa jou hoe sociaal ondernemerschap jou in je huidige carrière verder kan helpen.

Over MOSS
MOSS, Makers of Sustainable Spaces, richt zich op het ontwerpen en engineeren van groene oases, in en op gebouwen.

Over Hrbs.
Hrbs is een service model dat lokaal geproduceerde kruiden levert, klaar om geoogst te worden en makkelijk in onderhoud.

Thalita_van_Ogtrop_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Event_Spreker_2019.png

Thalita van Ogtrop

Het begon allemaal vijf jaar geleden in een anti-kraakpand in Amsterdam Oost. Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers startten met The Next Closet, een marktplaats voor vintage designerkleding. Hun streven? Het modelandschap verduurzamen en tweedehandskleding mainstream maken.

Wat kun je verwachten?
Om The Next Closet verder te laten groeien, was het noodzakelijk dat er financiering werd opgehaald. In totaal haalde het ondernemersduo ruim 2.5 miljoen euro op. In rap tempo transformeerde de start-up naar scale-up. Co-founder Thalita weet daardoor als geen ander wat een rollercoaster dat is. Tijdens The Self-Made Summit vertelt ze je wat er bij een dergelijk groeitraject komt kijken en praat je bij over de veranderende teamdynamics, OKRs, een ander organogram en meeting rhytms. Ver van je bed show? Juíst dan interessant. Een slimme meid is immers op haar toekomst voorbereid, dus doe er je voordeel mee. Zit je precies in dit traject? Precies ja, deze talk wil je bijwonen.

Over The Next Closet
The Next Closet is dé duurzame marktplaats voor tweedehands merkkleding. The Next Closet maakt unieke merkkleding betaalbaar. Het is hun missie is om de tweedehands kledingmarkt mainstream te maken. Want waarom steeds maar nieuwe kleding kopen als er al zoveel moois is?

Emilie.jpg

Emilie Sobels

Hashtag Workmode werd in 2015 opgericht door Emilie Sobels. Naast oprichter van Hashtag Workmode is ze ook bestseller-auteur van de boeken 'Babe, you got this' en 'Babe, you got this. Het Werkboek.' The Self-Made Summit is haar passie-project: hiermee wil ze alle ambitieuze vrouwen in Nederland bij elkaar brengen en kennis met elkaar laten delen. Door meer zichtbaarheid te creëeren voor female leaders, worden de toekomstige generaties vrouwen geïnspireerd. Met haar passie voor female empowerment bereikt Emilie dagelijks tienduizenden carrièregerichte vrouwen in Nederland en België.