the self-made summit
 

Alle sprekers

 
Programma_BG-04.png
Aranka_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_2019_Event_Female_Business_Ondernemen_2019.png

Aranka van der Voorden

Aranka van der Voorden is ondernemer en businesscoach en ze houdt ervan om nieuwe bedrijven opzetten. Je kent haar misschien als oprichter van het succesvolle Fitgirlcode. Of als founder van sportkledinglijn Jogha. Óf misschien wel van haar derde eigen project: businessblog Pretty Ambitious. Met Pretty Ambitious helpt ze ondernemers om te starten met een eigen online business, zonder gek te worden.

Awura_Simpe_The_Self_Made_Summit_Event_Hashtag_Workmode_Event_ondernemen_Vrouwen.png

Awura Simpe

Awura rolde na haar master Privaatrecht en Intellectueel Eigendomsrecht de advocatuur in. Tijdens haar periode als advocaat dacht ze veel na over de toekomst die ze voor zichzelf wilde. En die lag niet in de advocatuur. Het waren haar vriendinnen die haar tot inzicht brachten: het begon Awura namelijk op te vallen dat na iedere samenkomst met haar vriendinnen, ze er iedere keer steeds gemotiveerder, krachtiger uitkwamen. Klaar om de volgende stap te nemen in hun persoonlijke journey. Daar wilde ze iets mee doen! En dat kreeg vorm in the Creative Women Collective. Het doel van CWC is om creatieve vrouwen te helpen aan kennis, tools en uitbreiding van hun netwerk en om zowel online als offline hun creatieve krachten te versterken.


Wat kun je verwachten?
In haar talk vertelt ze meer over haar keuze om haar corporate baan achter zich te laten en voor het creatieve pad te kiezen.

Berna_Toprak_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Berna Toprak

Berna is expert op het gebied van gender, etniciteit en beeldvorming. Ze is woordvoerder, programmamaker en Researcher bij WOMEN Inc. Zij zetten zich in voor een maatschappij waarin het voor je kansen niet meer uitmaakt of je als meisje of jongen geboren wordt. In Nederland maakt het nog altijd voor je kansen uit of je als meisje of jongetje bent geboren: vrouwen zorgen nog altijd 1,5 keer vaker dan mannen, ze verdienen minder geld dan mannen én ze hebben minder gelijke kansen op gezondheid dan mannen.


Wat kun je verwachten?
We hebben ze allemaal. Bewuste en onbewuste vooroordelen over vrouwen en mannen. Of ze nou zwart of wit, jong of oud, homo- of heteroseksueel zijn. In de workshop (Un)stereotype leer je hoe je deze vooroordelen bij jezelf kunt herkennen én welke rol jij als creatieveling kunt spelen om dit te doorbreken.

Eleonore_Säll_Self_Made_Summit.png

Eleonore Säll

Eleonore Säll is Global Marketing Director. Ze is verantwoordelijk voor de wereldwijde marketingstrategie en -uitvoering en houdt toezicht op marketinginitiatieven in de 70 landen waar GANT wordt verkocht.

Over GANT
GANT is het Amerikaanse lifestyle merk met Europese verfijning. Ze verkopen kleding, accessoires en woonaccessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. GANT is opgericht in 1949 en ze zijn beroemd om hun overhemden.
oefen.png

Eline Leijten

Eline Leijten richtte op 28-jarige leeftijd Plugify op: het online platform waar je in een handomdraai een artiest boekt. Waarom? Om zo de live muziekindustrie transparant en ´21e eeuw proof´ te maken.  


Over Plugify
Plugify is een online platform waar iedereen artiesten en muzikanten kan boeken. Van coverbands, tot DJ’s en Nederlandse artiesten.Els_Van_Der_Helm_The_Self_Made_Summit_Spreker_Hashtag_Workmode_Event_2019.png

Els van der Helm

We weten allemaal dat slaap enorm belangrijk voor ons is. Maar waarom? Dr. Els van der Helm is slaapexpert, slaapconsultant én (mede-)oprichter van de slaap-app Shleep. Els legt uit waarom slaap zo belangrijk is en welk effect het heeft op onder andere productiviteit en mentale gezondheid.


Over Shleep
Shleep biedt bedrijven een digitaal coachings platform gericht op betere prestaties. Het platform helpt medewerkers om hun dagelijkse gewoontes te veranderen en zo niet alleen hun slaap te verbeteren, maar ook meer te ontspannen, gezonder te eten en drinken, meer te bewegen en te werken aan hun ochtend en avond routines.

Floor_Smits_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Event_Ondernemen_Vrouwen_2019.png

Floor Smits

Floor Smits is marketingmanager bij ESSENZA HOME, een echt familiebedrijf. Samen met haar twee jongere zusjes gaat ze het bedrijf in de toekomst van hun vader overnemen. Essenza is van oorsprong een traditioneel B2B bedrijf, maar de laatste tijd kan hun beddengoed met uitgesproken prints en kleurrijke designs je niet zijn ontgaan.

Over ESSENZA HOME
Het Nederlandse bedrijf ESSENZA HOME ontwerpt en ontwikkelt al bijna 60 jaar expressieve home & living collecties. In hun collectie vind je een eclectische mix van kleuren, prints en stijlen: alles wat je nodig hebt om van jouw huis een elegant, persoonlijk kunstwerk te maken. Vanuit de studio bij Utrecht hebben zij hun vleugels uitgeslagen en de wereld veroverd. Inmiddels is het bedrijf actief in bijna 40 landen. Bij ESSENZA HOME geloven ze in buying less, but better: “Hoogwaardige, duurzame producten zijn ons antwoord op de hedendaagse wegwerpcultuur. Wij ontwerpen en vervaardigen onze collecties met liefde, zorg en aandacht voor mens en milieu.”

Danique_Wiltink_Hashtag_Workmode_The_Self_Made_Summit_Event_Sprekers.png

Heleen Lameijer

Dr. Heleen Lameijer is gespecialiseerd spoedeisende hulp (SEH) arts en wetenschapper. Om de kloof tussen de medische wereld en de ‘leek’ te verkleinen is ze begonnen met het Instagram account MakeScienceWork. Hier geeft ze tips voor geneeskunde in jouw dagelijkse praktijk, vertelt ze over de menselijke kant van de geneeskunde en laat ze de schoonheid van de wetenschap zien.

Wat kun je verwachten?
In deze talk bij The Self-Made Summit schakelt dr. Heleen Lameijer tussen medische beslissingen op het niveau van leven en dood, en jou. Het is een ode aan lef. Ze bespreekt de belangrijkste redenen die je tegenhouden om je dromen na te jagen en vertelt wat jij hier zelf aan kunt doen. Je zult luisteren naar een motivational speech voor bewust en doelmatig je doelen najagen, met een wetenschappelijk tintje.

Hyshil_Sander_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Hyshil Sander

Als klein meisje tekende Hyshil ontzettend veel en ze is eigenlijk nooit opgehouden. Geïnspireerd door de natuur, goede gesprekken, films en kunst, maakt ze dromerige tekeningen die je meevoeren naar een andere wereld. Ze ging na haar studie aan de slag als freelance grafisch vormgever voor glossy’s als ELLE en Vogue. Daarna zette ze haar eigen onderneming op. Eerst voornamelijk als illustrator en vormgever, maar dit liep al snel over in creative- en art direction. Ze werkte voor klanten als Cluse, Brandt & Levie, DWDD, De Nationale Opera & Ballet en Het Parool. Op dit moment is ze ook werkzaam als docent op de Hogeschool van Amsterdam, aan de opleidingen Communicatie en Creative Business.


Wat kun je verwachten?
Wat snel duidelijk wordt als je Hyshil leert kennen is dat alles waar ze het over heeft een ‘matter of the heart’ lijkt te zijn. Door de jaren heen heeft ze geleerd al deze gevoelens te identificeren, categoriseren én implementeren. Want hoe doe je dat nou: een gevoelige vrouw zijn én ambitieus ondernemen? Hoe ben je een streber, maar blijf je wel bij jezelf? Aan de hand van concrete voorbeelden vertelt Hyshil in haar talk hoe je als vrouw de wereld van ondernemen én beyond kunt navigeren op jouw eigen manier.

Kathleen_Oerlemans_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Spreker_Event_Female_Ondernemen_2019.png

Kathleen Oerlemans

Kathleen Oerlemans is Business Booster en wordt ook wel de groeicoach voor ondernemend Nederland genoemd. Ze is Scale-up Coach, trusted advisor en mediator voor ondernemers met groeiambitie. Tevens is Kathleen co-auteur van het Babe, you got this - Het Werkboek. In het verleden heeft Kathleen veel bedrijven efficiënter laten werken en als 1e vrouwelijke directeur binnen het betreffende concern heeft ze het badkamer accessoire merk Haceka in 4 jaar tijd laten groeien van 22 mio naar 33 mio omzet. Al haar ervaring, passie voor groei & ambitie deelt ze nu met ondernemend Nederland. Jaarlijks begeleidt zij vele groeibedrijven om met focus & structuur op gezond manier op te schalen.
Nadia_Moussaid_Talentkitchen_Hashtag_Workmode_Self_Made_Summit_Event_Ondernemen_Vrouwen_2019.png

Nadia Moussaid

Nadia Moussaid is antropoloog, journalist en programmamaker. Eerder dit jaar stapte ze van de NTR – waar ze het discussieprogramma De Nieuwe Maan presenteerde – over naar KRO-NCRV (Brandpunt +). Nadia beperkt haar televisiewerk niet alleen tot presenteren, in 2015 maakte ze voor de KRO-NCRV de aangrijpende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv.


Nancy_Poleon_Hashtag_Workmode_The_Self_Made_Summit_Event_Sprekers.png

Nancy Poleon

Nancy werkte jarenlang als marketingmanager van BMG in Londen en hielp muzikanten als Britney Spears, Alicia Keys, Pink en Prince (to name a few... ) het podium op. Nu is ze terug in Nederland en helpt ze ambitieuze vrouwen een nieuwe stap in hun carriere te zetten. In 2014 richtte ze BrandedU op. Binnen haar bedrijf staat de vraag 'Hoe maak je een succesvol merk van jezelf?' centraal.


Nadia_Moussaid_Talentkitchen_Hashtag_Workmode_Self_Made_Summit_Event_Ondernemen_Vrouwen_2019.png

Selina Martin

Selina startte in 2014, na een carrière in het onderwijs, haar ondernemersavontuur. Ze wilde haar kennis en vaardigheden in coaching en procesbegeleiding samenvoegen met haar passie voor branding & styling. Ze ging terug naar school, liep vervolgens door naar het KvK en zo werd ALTER geboren.


Over ALTER
ALTER is dé style consultancy voor de ondernemende vrouw die zichtbaar wil groeien. ALTER helpt jouw zichtbaarheid te vergroten door je true colors te showcasen. Dat doen ze door middel van high end 1-op-1 trajecten waarin ze je begeleiden bij het creëren van een persoonlijke stijl die jouw persoonlijke missie tot leven brengt. Kleding is het communicatiemiddel om jouw woorden en daden te onderstrepen en je aantrekkingskracht te vergroten. Ze geloven in 'equality on all levels', daarom willen ze dat jij gezien wordt. En in de booth van GANT zorgt Selina ze ervoor dat jij de outfit vindt die ervoor zorgt dat je in je kracht staat én niemand om je heen kan.

Tessa_Duste_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode.png

Tessa Duste

Tessa Duste is co-founder van groen architectuur bedrijf MOSS (Makers of Sustainable Spaces) Amsterdam. Ze heeft als doel bij te dragen aan betere leefcondities in de stad en focust zich op de vergroening van gebouwen.


Over MOSS
MOSS, Makers of Sustainable Spaces, richt zich op het ontwerpen en engineeren van groene oases, in en op gebouwen.Thalita_van_Ogtrop_The_Self_Made_Summit_Hashtag_Workmode_Event_Spreker_2019.png

Thalita van Ogtrop

Het begon allemaal vijf jaar geleden in een anti-kraakpand in Amsterdam Oost. Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers startten met The Next Closet, een marktplaats voor vintage designerkleding. Hun streven? Het modelandschap verduurzamen en tweedehandskleding mainstream maken.

Over The Next Closet
The Next Closet is dé duurzame marktplaats voor tweedehands merkkleding. The Next Closet maakt unieke merkkleding betaalbaar. Het is hun missie is om de tweedehands kledingmarkt mainstream te maken. Want waarom steeds maar nieuwe kleding kopen als er al zoveel moois is?

Wendy_Bogers_The_Self_made_Summit_Hashtag_Workmode_Event_2019.png

Wendy Bogers

Wendy Bogers. Ze is oprichter van Ligo, een online platform voor juridische diensten voor ondernemers. Je regelt er voor een fractie van de tijd, kosten en complexiteit allerlei zaken bij haar bedrijf. Met de toegang tot deze hoge kwaliteit juridische diensten kan elke onderneming zich beschermen tegen risico's. Typisch zo’n dienst waarvan je denkt: waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

Over Ligo
Ligo schudt de traditionele juridische markt op door gebruikmaking van software. Of je nu een BV op wil richten, je merk wil registreren, een contract of advocaat nodig hebt. Je regelt het makkelijk en snel voor een betaalbare prijs bij Ligo: de partner in legal voor ondernemers.
Artboard.png